Президентът на САЩ Доналд Тръмп охлади надеждите на британския премиер

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп охлади надеждите на британския премиер
Коментари Харесай

Президентът на САЩ охлади надеждите за изгодна сделка с Великобритания след брекзит

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп охлади очакванията на английския министър председател Тереза Мей за преференциална комерсиална договорка сред двете страни. Разговорите предстоят през днешния ден в Лондон.

По-рано в изявление за английския вестник " Сън " Тръмп съобщи, че съглашение за свободна търговия сред двете страни евентуално няма да е допустимо, в случай че бъде прибавен проектът за брекзит, показан през вчерашния ден от английското държавно управление.

По думите му при такава договорка Съединени американски щати ще би трябвало още веднъж да се преценяват с Европа. За Тереза Мей обаче комерсиалното съглашение сред Англия и Съединени американски щати е приоритет, изключително с идната разлъка с Европейски Съюз

Редица митинги съпътстват визитата на Тръмп на острова. Мнозина британци считат, че непредсказуемият и постоянно безпардонен предприемач не споделя техните полезности.

" Не желаеме Тръмп в нашата страна. Не толерираме насилието против дами, женомразството, нито расизма. Този човек не трябва да бъде допускан в страната ни ", безапелационен е един от събралите се.

По-късно през днешния ден в Лондон се чакат нови митинги против американския посетител. Програмата на Тръмп включва посещаване във военна академия и среща с кралица Елизабет Втора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР