Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри сделка за 4 милиарда

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри сделка за 4 милиарда
Коментари Харесай

Доналд Тръмп одобри сделка за 4 милиарда долара за доставка нови самолети



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди договорка за 4 милиарда $ за доставка нови самолети Air Force One. Те ще бъдат и с чисто нов дизайн в цветовете на американското знаме.

Американската компания Boeing получи контракт за близо 4 милиарда $, с цел да продължи създаването, модифицирането и тестването на два нови самолета, които да служат във военновъздушните сили на Съединени американски щати. Сделката е била утвърдена от президента Доналд Тръмп, само че на процедура следва съглашение, подписано преди няколко месеца сред компанията и администрацията. Новите Boeing 747-8s ще служат като Air Force One за задачите на президентската институция.

Срокът за доставка на самолетите, които ще са в цветовете на американското знаме, е до декември 2024 година Това ще е последната цялостна година на Доналд Тръмп при евенутален втори мандат. Специализираните комисии в Конгреса са били осведомени за решението.

Тръмп съумя първо да разкритикува отбранителната промишленост в Съединени американски щати, а по-късно да подсигури всички огромни американски компании с държавни контракти. Още преди да встъпи в служба като президент той написа в Туитър, че Boeing построява чисто нов Air Force One за бъдещи президенти, само че разноските са стигнали до небесата и изиска отменяне на поръчката.

Сега съгласно президента новите самолети ще са " най-красивите и най-хубавите в света ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР