Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри разсекретяването на спорна нота

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри разсекретяването на спорна нота
Коментари Харесай

Тръмп разсекрети таен документ, критикуващ американските служби

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди разсекретяването на противоречива нота от Републиканската партия, която подлага на критика държанието на  американските служби в следствието на неговата президентска акция, съобщи организация „ Ройтерс “.

В класифицирания документ, който е направен от председателя на комисията по разузнаване на Конгреса на Съединени американски щати Девин Нунес, се твърди, че следствието за съдействие сред Русия и акцията на Тръмп е артикул на политическите пристрастия на ФБР и правосъдното министерство.

От Демократическата партия обявиха, че документът изопачава извънредно сензитивна и строго секретна информация, която цели да подкопае следствието на специфичния прокурор Робърт Мюлер за хипотетичната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати. Наскоро те предизвестиха, че Тръмп може да го употребява като предлог, с цел да уволни заместник-министъра на правораздаването Род Розенстийн, който назначи Мюлер на поста, или с цел да се отърве от самия Мюлер. 

Запитан от кореспонденти дали обмисля уволнението на Розенстийн или му има довери, Тръмп отговори: „ Вие ми кажете “. Отстраняването на Розенстийн най-вероятно ще провокира голяма политическа стихия, сходна на тази след уволнението на някогашния шеф на ФБР Джеймс Комни през предходната година.

В противоречивия документ се показва, че ФБР е прикрило връзките на Демократическата партия с източник, който организацията е употребила, с цел да получи утвърждение за наблюдението на някогашния консултант от акцията на Тръмп Картър Пейдж, за който се твърди, че има връзки с Русия. Нотата разкрива имената на висши чиновници на ФБР и министерството на правораздаването, в това число и Розенстиий, които са разрешили наблюдението.

„ Мисля, че това, което се случва в страната ни е позорно. Много хора би трябвало да се засрамят “, разяснява Тръмп.

Преди време американският президент дефинира следствието като „ най-големия лов на вещици “ против политик в американската история, отричайки присъединяване в скрито съглашение с Русия или възпрепятстване на правораздаването. Москва също отхвърли обвиняванията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР