Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри провеждането на разширена военна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри провеждането на разширена военна
Коментари Харесай

Тръмп одобри разширена военна мисия на САЩ за защита на сирийския петрол

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди провеждането на разширена военна задача на Съединени американски щати за обезпечаване на сигурността на нефтените залежи в източна Сирия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на източници.

Агенцията заяви, че съгласно източниците й сходен ход на американския водач повдига редица „ сложни правни въпроси “ – да вземем за пример дали американските военни ще могат да нанасят удари по сирийските, съветските или други сили при положение на опасност за нефтените залежи.

Отбелязва се, че решението на американския президент допуска наличието в Сирия на стотици американски войски, макар обстоятелството, че по-рано Тръмп разгласи изтеглянето на войски от тази страна. Съобщава се, че съгласно новия проект американските военни ще пазят забележителна част от територията, следена от сирийските кюрди, която се простира от Дейр ез-Зор до Ал-Хасаки. Независимо от това се отбелязва, че точният обсег на територията към момента не е избран.

“Указът на Тръмп трансформира догатката, че по-голямата част от над 1,2 хиляди американски бойци, ситуирани в Сирия, скоро ще се върнат вкъщи, както той неведнъж обещаваше. ”, написа организацията.

Турският президент Ердоган упрекна Съединени американски щати, че не са изпълнили съглашението за евакуиране на кюрдите в Сирия.

Според източници на организацията става въпрос за обстоятелството, че минимум 800 американски бойци могат да останат в Сирия.

Специалният представител на президента на Русия за Сирия Александър Лаврентиев съобщи по-рано, че регионите, които създават петрол в североизточна Сирия, би трябвало да бъдат следени от сирийското държавно управление. Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков сподели, че Съединени американски щати получават над 30 милиона $ месечно от производството на нефт в Сирия.

По-рано шефът на Пентагона Марк Еспер съобщи, че Съединени американски щати ще пазят нефтените залежи в Сирия и ще реагират със мощ на опитите за завземането им. Според него американските бойци не считат да позволяват до тях нито Русия, нито сирийските военни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР