Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри план за преназначаване на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри план за преназначаване на
Коментари Харесай

Тръмп одобри плана за изтегляне от Германия на 9500 американски военни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди проект за преназначаване на 9 500 американски военни от Германия, съобщи представителят на Пентагона Джонатан Хофман.
" Министърът на защитата (Марк Еспър) и ръководителят на Съвместните началници на щабове (Марк Мили) осведомиха президента през вчерашния ден за проектите за преразпределяне на 9 500 военнослужещи от Германия. Предложението, което беше утвърдено, освен дава отговор на президентската инструкция, само че и ще ускори сдържането на Русия, ще даде успокоение на съдружниците и ще усъвършенства стратегическата и оперативна еластичност на Съединените щати в Европа ", съобщи Хофман.
По-рано Тръмп даде обещание да понижи броя на американските войски в Германия от 34 500 на 25 000 души, защото Берлин просрочва заплащанията си към НАТО. Полша съобщи, че е подготвена да финансира наличието на американски войски на нейна територия и предложи Съединени американски щати да разположат американска бронетанкова дивизия непрекъснато на нейна територия, като поемат разноските от към 1,5 милиарда $. Президентът на Полша предложи новата база да носи името " Форт Тръмп ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР