Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Twitter, че ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Twitter, че ще
Коментари Харесай

Тръмп се разведе с Ню Йорк, най-вероятно заради данъци

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в Twitter, че ще промени непрекъснатото си жителство от Ню Йорк в Палм Бийч, Флорида, като твърди, че към него са се отнесли " доста зле " в родния му град.
" Моето семейство и аз ще създадем Палм Бийч, Флорида, нашето непрекъснато местопребиваване ", написа президентът в Twitter.
" Почитам Ню Йорк и хората от Ню Йорк и постоянно ще го върша, само че за жалост, макар обстоятелството, че заплащам милиони долари в градски, държавни и локални налози всяка година, към мен се отнесоха доста зле – както политическите водачи на града, по този начин и на щата ", написа той и прибавя, че " малко на брой са били третирани по-лошо ".
Според обява в The New York Times, представена от БГНЕС, Тръмп, който е нюйоркчанин, и брачната половинка му Мелания са подали самостоятелни заявления за смяна на местожителството през септември, променяйки главното си местопребиваване от Манхатън на Палм Бийч. Вестникът написа също, че чиновници на Белия дом са отказали да разясняват за какво Тръмп сменя главната си резиденция, само че цитира източник, непосредствен до президента, който споделя, че това е най-вече за данъчни цели.
Освен Белия дом, главната резиденция на Тръмп ще бъде курорта Мар-а-Лаго, където Тръмп е прекарал 99 дни, откогато е станал президент - в съпоставяне единствено с 20 в предходната си съществена резиденция " Тръмп Тауър ".
" Не желаех да взема това решение, само че в последна сметка това ще е най-хубавото за всички заинтригувани ", написа още Тръмп в Twitter. Ню Йорк " постоянно ще има особено място в сърцето ми! ", добавя президентът.
Но Ню Йорк не постоянно е обичал Тръмп, отбелязва Агенция Франс Прес и напомня, че демонстрациите пред Тръмп Тауър са чести и президентът неведнъж е спорил и влизал в спор с ръководителите на града и щата. Последният сходен случай беше при започване на месеца, когато федерален арбитър в Ню Йорк отхвърли настояването на президента да бъде блокиран достъпът до персоналните му и корпоративни данъчни заявления за няколко години обратно.
Изглежда, че локалните управляващи на Ню Йорк са изцяло съгласни, че Тръмп е взел вярното решение, а губернаторът Андрю Куомо написа в Twitter: " Добро избавяне. Доналд Тръмп по този начин или другояче не заплаща налози тук ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР