Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в речта си пред

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в речта си пред
Коментари Харесай

Тръмп отсече: САЩ ще предоставят чуждестранна помощ само на приятели

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, че е излязъл на трибуната, с цел да показа изключителния прогрес, който страната му е постигнала .

По думите му, администрацията му е постигнала за по-малко от две години повече от която и да е друга администрация, като това провокира изблик на смях измежду високопоставените присъстващи в залата.

WATCH: Trump declared his administration has accomplished more than "almost any " other in U.S. history. The UN General Assembly laughed in his face. https://t.co/omR34pmEAg pic.twitter.com/k8YcyJ4BXL
— The Daily Beast (@thedailybeast) September 25, 2018

Тръмп уточни, че Съединени американски щати постоянно ще избират независимостта пред световното ръководство. В тази връзка добави, че Съединени американски щати отхвърлят идеологията на глобализма и прегръщат доктрината на патриотизма.

" Съединени американски щати няма да ви споделят по какъв начин да живеете, да работите и да се молите ", акцентира Тръмп, допълвайки: " Само ви молим в подмяна да зачитате нашия суверенитет . "

Той благодари на севернокорейския водач Ким Чен-ун за смелостта му и стъпките, които е подхванал. Само преди година на същия конгрес Тръмп заплаши " изцяло да унищожи " Северна Корея. По думите му, севернокорейците са спрели да тестват нуклеарни оръжия, освободили са заложници, а към този момент не летят ракети през границата сред Северна и Южна Корея.

Той се похвали с триумфи в прекъсването на " кръвожадните убийци " от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).



Американският държавен глава се зарече, че Съединени американски щати ще отвърнат, в случай че Сирия употребява химически оръжия. След това той благодари на Йордания и други прилежащи страни, че одобряват бежанци.

Според него Иран имал " кървясъл дневен ред " и водачите на Иран " не почитат своите съседи, границите и суверенните права на страните ".

Тръмп упрекна ръководителите на Иран, че ограбват ресурсите на страната за свое лично обогатяване. Той осъди " ужасното нуклеарно съглашение от 2015 година " и прикани страните да изолират Иран изцяло.

" Не можем да позволим водещият спонсор на тероризма в света да има най-опасните оръжия в света ", настоя американският президент.

Взимайки на " мушка " Китай, той акцентира, че " Съединени американски щати повече няма да разрешат да се възползват от тях ".

Според Тръмп Америка е ръководена от американци.

Той разкритикува остро Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида поради това, че " пази извършители на правата на индивида ", до момента в който подлага на критика Съединени американски щати. Съединени американски щати напуснаха Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида през юни.

Той нападна Международния углавен съд и Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК). Той провокира смях в залата поради изявлението си, че ОПЕК се възползва от Съединени американски щати, " а аз не одобрявам това ".

Американски медии разясняват, че тонът на Тръмп е бил обмислен, само че неговите мнения бележат трагично оттегляне от обичайна роля на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

По думите му, Съединени американски щати почитат политиката за мигрантите на другите страни и чака от тях да сторят същото по отношение на Америка.

Той разгласи, че Съединени американски щати повече няма да вземат участие в пакта за миграцията на Организация на обединените нации.

" Понастоящем сме очевидци на човешка покруса, да вземем за пример, във Венецуела ", уточни Тръмп. Той нападна венецуелския си сътрудник Николас Мадуро, като прикани за отричане от социализма.

Тръмп акцентира, че Съединени американски щати е най-големият снабдител на задгранична помощ, само че това не било заслужено, тъй като Съединени американски щати не получава назад пари.

Той разгласи, че държавният секретар Майк Помпео ще преразгледа задграничната помощ, която отделя.

" Ние ще предоставяме задгранична помощ на тези, които ни почитат, които откровено са наши другари ", посочи президентът на Съединени американски щати.

JUST IN: "We reject the ideology of globalism, and we embrace the doctrine of patriotism, " President Trump tells the UN General Assembly. pic.twitter.com/h48Cqud3Wl
— NBC News (@NBCNews) September 25, 2018
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР