Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви извънредно положение за защита

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви извънредно положение за защита
Коментари Харесай

Тръмп обяви извънредно положение за защита от IT заплахи, Huawei е в черния списък

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изключително състояние за отбрана на телекомуникационните мрежи на Съединени американски щати от " задгранични закани ". Той подписа изпълнителна заповед, с която се не разрешава на американски компании да употребяват телекомуникационно съоръжение, създадено от компании, които могат да съставляват заплаха за сигурността на страната.

Указът не посочва никоя съответна компания, само че се възприема като част от по-широките старания на Съединени американски щати да забранят достъпа на китайския софтуерен колос Huawei до американския пазар.

Отделно от това Министерството на търговията на Съединени американски щати заяви в сряда, че включва Huawei и обвързваните с нея 70 юридически лица в черния си лист заради опасност за националната сигурност. Министерството разполага с информация, че китайската компания е въвлечена в действия, ориентирани срещу националната сигурност на Съединени американски щати и външнополитическите ползи на страната.

Това решение значи, че на Huawei ще бъде неразрешено да купува елементи и съставни елементи от американски компании без утвърждението на държавното управление на Съединени американски щати. Освен това ще направи мъчно, в случай че не и невероятно за китайския софтуерен колос да продава някои от продуктите си заради зависимостта си от снабдители от Съединени американски щати, отбелязва Ройтрес.

Китай се закани да вземе ограничения в отбрана на фирмите си по света
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР