Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви извънредно положение в страната.

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви извънредно положение в страната.
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи изключително състояние в страната.
" Много президенти са го правили, не е нещо изключително ", съобщи Тръмп по време на обръщението си.
Действието му е нов метод да заобиколи Конгреса и да се пренасочи военното финансиране за други цели - т.е. за построяването на стената с Мексико.
В допълнение към 1.4 милиарда $ за създаване на стена, отпуснати от Конгреса, към 6 милиарда щатски $ ще бъдат взети от финансиране по дял X, а 600 милиона $ ще бъдат употребявани от фонда за лишаване на държавни скъпи бумаги.
Високопоставен чиновник на администрацията съобщи, че строителството на стената ще следва същия дизайн като този, който е утвърден от Конгреса, като се употребява стоманена мрежа вместо бетон или други материали.
От страна на демократите обявиха, че оповестяването на изключително състояние, с цел да се пренасочат военни фондове за построяването на стената, откакто Конгресът отхвърли да гласоподава повече пари, основава рисков казус. От Белия дом обаче отхвърлиха тази теза.
Сенатори демократи считат, че оповестяването на изключително състояние на национално равнище е в несъгласие с Конституцията на страната. Министерството на правораздаването към този момент предизвести Белия дом, че най-вероятно съдът ще блокира, най-малко краткотрайно, такава декларация на изключително състояние.
Припомняме, че федералното държавно управление в Съединени американски щати остана затворено над 35 дни поради разногласията сред Тръмп и Конгреса поради стената
Тръмп уточни, че многочислени незаконни емигранти всекидневно минават южната граница на Съединени американски щати.
„ Говорим за инвазия в страната ни – опиати, трафиканти на хора, всевъзможни нарушители и банди. Това е недопустимо “, зааяви Тръмп.
" Искаме да спрем опиатите, нарушителите и бандите, които прииждат в страната ни ", уточни той.
Американският президент насочи вниманието към проблемите със сигурността в Съединени американски щати и прикани за смъртно наказване на наркотрафикантите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР