Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че възнамерява да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че възнамерява да
Коментари Харесай

Тръмп спира лотарията за „зелена карта”

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи през днешния ден, че има намерение да постави завършек на лотарията за " зелена карта ". Според него точно по нея в страната е дошъл узбекският преселник, умъртвил през вчерашния ден осем души в Манхатън, заяви Българска телеграфна агенция.

" Днес ние скърбим поради ужасната терористична офанзива в Ню Йорк, на няколко пресечки от Световния търговски център ", сподели Тръмп на съвещание на кабинета си в Белия дом. Той добави, че стартира процедура по преустановяване на така наречен Програма за нашарване на имигрантския поток (лотария за " зелена карта " ). " Ще желая от Конгреса неотложно да стартира работа за унищожаване на тази стратегия ", сподели той.

Говорител на министерството на вътрешната сигурност удостовери, че нападателят е влезнал в Съединени американски щати през 2010 година с годна виза, издадена му след присъединяване в
лотарията за " зелена карта ".

Тръмп назова " животно " мъжа, който през вчерашния ден прегази с пикап хора на велоалея в Манхатън, като умъртви осем души и рани тежко минимум 11 индивида. В отговор на въпрос на кореспондент президентът сподели, че ще обмисли дали причинителят да бъде трансфериран в пандиза за терористи в Гуантанамо, Куба.

Извършителят Сайфуло Саипов, който е прострелян и се намира в болница под полицейски контрол, наподобява е следвал " директива на " Ислямска страна " в канали на обществените медии ", сподели шефът на звеното за битка с тероризма в нюйоркската полиция Джон Милър. По думите му 29-годишният Саипов е възнамерявал нападението си седмици наред.

Според федерален източник, представен от Ройтерс, узбекът е бил в контакт с пребиваващо в Съединени американски щати лице, което е разследвано от ФБР за действия, свързани с тероризъм.
тагове зелена карта
лотария доналд тръмп тероризъм

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР