Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви джихадистката групировка „Ислямска държава“

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви джихадистката групировка „Ислямска държава“
Коментари Харесай

Тръмп обяви пълна победа над Ислямска държава

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи джихадистката формация „ Ислямска страна “ за „ 100 % “ победена на територията на Сирия, предава AFP.
Тръмп направи коментара си, като в същото време показваше на репортерите карти на района. На едната имаше районите, в миналото следени от джихадистите, а другата изобразяваше обстановката към днешна дата.
„ Териториалният халифат е отстранен в Сирия “, съобщи и представителят на Белия дом Сара Сандърс.
Декларацията от Белия дом идва след дни на бомбардировки и други набези от кюрдски сили, които да отстраняват и последните гнезда на опозиция на бойците на джихадистката формация в село Багуз.
Водената от Съединени американски щати авиация поддържаше локалните сухопътни сили в нападението против последния бастион на джихадистите, което стартира на 9 февруари, срещайки яростна опозиция от страна на джихадистите и ненадейно огромен брой цивилни локални поданици.
Загубата на региона на Багуз евентуално е знак за гибелта на оповестения от терористите „ халифат “ в Сирия, откакто бяха дефинитивно разрушени в Ирак през 2017 година Те обаче към момента резервират скрито наличие в обширната пустиня Бадия в Източна Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР