Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че страната ще се

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че страната ще се
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Оттегляме се от Договора „Открито небе“

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната ще се отдръпна от Договора „ Открито небе “. Като причина за това той е обяснил, че има положителни връзки с Русия, само че тя не се придържа към съглашението, написа БГНЕС.
Договорът „ Открито небе “ бе подписан през 1992 година от 34 страни и се трансформира в една от ограниченията за създаване на доверие в Европа след Студената война. Той разрешава на участващите страни намерено да събират информация за въоръжените сили и дейностите на другите. На процедура договорът дава право на участващите страни да летят над териториите една на друга, с цел да следят военни дейности в сходство с контрактуваните квоти на наблюдателни задачи. Той контролира полетите, дефинира механизма за наблюдаване на спазването на неговите разпореждания, съдържа условия към въздухоплавателното средство, ограничавания за състава и техническите параметри на оборудването за наблюдаване.
Вече няколко години Вашингтон упреква Москва, че нарушава редица разпореждания на това многостранно съглашение. Русия също предявява искания към Съединени американски щати във връзка с използването на контракта. През 2017 година Вашингтон разгласи въвеждането на избрани ограничавания за съветските наблюдателни полети над американска територия според съглашението. Москва скоро отговори реципрочно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР