Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че страната е преминала

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че страната е преминала
Коментари Харесай

Тръмп: Свидетели сме на обрат в американската история

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната е минала през най-лошото от пандемията и американската стопанска система е почнала да се отърсва от рецесията, провокирана от Covid-19. В изказването си американският президент разяснява новите данни, посочили, че са основани 2 милиона и половина нови работни места през май.

Департаментът на труда в Съединени американски щати регистрира непредвиден спад в безработицата за предишния месец - от 14,7 на 100 през април, тя е намаляла на 13,3 през май.

„ Смачкахме всички упования за размера на безработицата - прогнозата бе за над 20%, вместо това тя спадна до малко над 13 на 100. Днес, в случай че се замислите, е може би най-великият поврат в американската история, само че няма да спре дотук - обратът ще продължи “, посочи американският държавен глава.

Според Тръмп стопанската система ще си върне бързо растежа. Той даде обещание да концентрира ресурсите за отбрана от ковид на популацията, което е в най-голям риск.

За митингите Тръмп още веднъж прикани губернаторите да изпратят Националната армия, а в изказването си загатна и умрелия при арест афроамериканец Джордж Флойд:

„ Всички видяхме какво стана предходната седмица и не можем да позволим повече това. Надявам се, че Джордж ни от гледа от горната страна и си споделя, че огромни неща се случват в тази страна. Това е огромен ден за него и за всички нас, за равноправието - това е, което нашата Конституция изисква и всичко, което е нашата страна “.

Споменаването на Джордж Флойд провокира изострен коментар от Джо Байдън, който завоюва към този момент задоволително делегати, с цел да бъде номиниран за кандидат-президент от Демократическата партия. По думите на Байдън, мненията на Тръмп са почтени за пренебрежение.

От предизборния щаб на Тръмп прецизираха, че президентът е говорел за националния разговор след гибелта на Флойд и убеждението, че всички би трябвало да са равни пред закона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР