Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекратяват отношенията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекратяват отношенията
Коментари Харесай

САЩ късат отношения със СЗО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати приключват връзките си със Световната здравна организация (СЗО), откакто упрекна организацията на Организацията на обединените народи в користолюбие към Китай, съобщи " Спутник ".

Припомняме, че по-рано през май Тръмп към този момент заплаши да изтегли страната от СЗО и да замрази финансирането ѝ за непрекъснато.

Той съответно предизвести, че Вашингтон ще спре финансирането за непрекъснато, в случай че не бъдат направени " основни усъвършенствания " през идващите 30 дни.

Съединени американски щати краткотрайно стопираха заплащанията за СЗО в средата на април , обвинявайки организацията, че е прекомерно близка с Пекин и покрива и неприятно ръководи пандемията от ковид.
 Тръмп заплаши да изтегли Съединени американски щати от СЗО
Тръмп заплаши да изтегли Съединени американски щати от СЗО

СЗО има 30 дни да извърши настояванията

Тръмп назова Световната здравна организация китайска " марионетка ".

Те са марионетка на Китай, да го кажа по-деликатно, те гравитират към Китай , означи той. Американският водач напомни, че Съединени американски щати заплащат по 450 милиона $ годишно на СЗО.

Шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус свърши добра работа и страните, които имат чест ще поддържат организацията , съобщи водещият посланик на китайското държавно управление Ван И, оповестява " Ройтерс ".

Съединени американски щати би трябвало да спрат да губят време в коронавирусна война, а да работят с Китай против вируса и да спрат с разпространението на неистини и да нападат страната.
 Китай хвали шефа на СЗО и поучава Съединени американски щати да спре политическия си вирус Обновена
Китай хвали шефа на СЗО и поучава Съединени американски щати да спре политическия си вирус

Ван И: Китай през днешния ден не е Китай преди 100 година, нито светът е както тогава

От СЗО оповестиха, че ще стартират без значение следствие на отговора против пандемията от ковид. Организацията призна, че има дефекти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР