Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекъсват отношенията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекъсват отношенията
Коментари Харесай

Тръмп прекрати отношенията на САЩ със СЗО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати прекъсват връзките си със Световната здравна организация (СЗО), тъй като тя не е съумяла съответно да реагира на коронавирусната зараза и на процедура се е трансформирала в “марионетка на Китай “, оповестиха международните организации.

В малко изказване пред публицисти в Розовата градина на Белия дом Тръмп съобщи, че ще спре американското финансиране за СЗО, което възлиза на стотици милиони $ годишно. Той сподели, че организацията на Организация на обединените нации не е направила промените, които той е изискал от нея по-рано този месец и съобщи, че китайските чиновници " са пренебрегнали " отговорностите си да рапортуват на СЗО за вируса.

Те са оказали напън върху организацията, тъй че тя да заблуди света при откриването на вируса от китайските управляващи. Китай има цялостен надзор върху Световната здравна организация, макар че заплаща единствено 40 милиона $ годишно, а Съединените щати - 450 милиона $ годишно, разяснява Тръмп.

Той съобщи, че Съединени американски щати в детайли са показали какви промени желаят от СЗО, само че тя " е отказала да работи ". Затова Вашингтон ще пренасочи средствата, които е давал на СЗО, за други незабавни цели и потребности по света, съобщи Тръмп, само че не посочи какви.

Съединени американски щати е най-големият източник на финансова поддръжка за СЗО и предстоящото му отдръпване значително ще отслаби организацията, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР