Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ и Мексико

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ и Мексико
Коментари Харесай

Има сделка! САЩ отмениха митата срещу Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати и Мексико са постигнали единодушие по въпроса за имиграцията и че митата, които той планираше да вкара в понеделник, са анулирани, предадоха международните организации. Тръмп заяви това в Туитър.

" Съединени американски щати и Мексико реализираха съглашение. Митата, планувани да влязат в действие от американска страна против Мексико, са затова анулирани за неопределен срок ", се споделя в туита на президента.

Той добавя, че в скоро време ще бъдат оповестени елементи за договорката. Тръмп добави, че Мексико ще вземе " мощни ограничения, с цел да спре миграционния поток през страната по посока на южноамериканската граница ".

" Това ще разреши да се понижи значително, или да се отстрани, противозаконната имиграция, идваща от Мексико в Съединени американски щати ", добави Тръмп.

Малко по-късно мексиканският министър на външните работи Марсело Ебрард, който е във Вашингтон за договарянията за митата и за противозаконната имиграция с американски представители, удостовери в Туитър, че няма да има мита в понеделник. Той благодари на всички, които са помогнали да " се покаже величието на Мексико ".

Преговорите започнаха при започване на седмицата. Тръмп заплашваше да вкара мита против Мексико от 10 юни в размер на 5 % върху всички артикули, идващи оттова. Прогресивно до 1 октомври митата трябваше да се усилят до 25 %.

Мексико ще вземе невиждани ограничения за битка с противозаконната имиграция. Това се споделя в обща декларация на Вашингтон и Мексико след договарянето на съглашение за противозаконната имиграция, което избегна налагане на американски мита на мексиканския импорт в Съединени американски щати, предадоха международните организации.

Сред ограниченията е разполагане на мексиканската национална армия из Мексико, предпочитано на южната граница на страната. В четвъртък Мексико разгласи, че 6000 членове на армията ще бъдат ситуирани на южната граница. Сега в общата декларация тази цифра не се загатва. Разполагането по границата с Гватемала ще стартира в понеделник.

Мексико ще вземе също решителни ограничения, с цел да разбие огранизациите на трафиканти, както и противозаконните мрежи за превоз и финансиране, се споделя в декларацията, прочетена от мексиканския външен министър Марсело Ебрард след дългите договаряния във Вашингтон.

Мексико отстъпва пред американското искане и мигранти, кандидатстващи за леговище в Съединени американски щати, ще бъдат върнати в Мексико, където ще изчакат решението на американските управляващи.

Президентът на Мексико Андрес Лопес Обрадор съобщи, че е удовлетворен, че американските мита са били избегнати, предадоха международните организации. Той сподели, че мексиканците ще се съберат в Тихуана през днешния ден, с цел да отпразнуват това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР