Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ и Мексико

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ и Мексико
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Има сделка с Мексико и митата са отменени

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати и Мексико са постигнали единодушие по въпроса за имиграцията и че митата, които той планираше да вкара в понеделник, са анулирани, предадоха международните организации. Тръмп заяви това в Туитър.

,,САЩ и Мексико реализираха съглашение. Митата, планувани да влязат в действие от американска страна против Мексико, са затова анулирани за неопределен срок ", се споделя в туита на президента.

Той добавя, че в скоро време ще бъдат оповестени елементи за договорката. Тръмп добави, че Мексико ще вземе "силни ограничения, с цел да спре миграционния поток през страната по посока на южноамериканската граница ".

,,Това ще разреши да се понижи значително, или да се отстрани, противозаконната имиграция, идваща от Мексико в Съединени американски щати ", добави Тръмп.

Малко по-късно мексиканският министър на външните работи Марсело Ебрард, който е във Вашингтон за договарянията за митата и за противозаконната имиграция с американски представители, удостовери в Туитър, че няма да има мита в понеделник. Той благодари на всички, които са помогнали да "се покаже величието на Мексико ".

Преговорите започнаха при започване на седмицата. Тръмп заплашваше да вкара мита против Мексико от 10 юни в размер на 5 % върху всички артикули, идващи оттова. Прогресивно до 1 октомври митата трябваше да се усилят до 25 %.

В четвъртък мексиканските управляващи се ангажираха да засилят надзора по границата с Гватемала, като разположат 6000 членове на националната армия. Мексико замрази и банковите сметки на хипотетични трафиканти на мигранти и върна стотици хондурасци в родината им. Властите на Мексико също така блокираха конвой от към 1200 мигранти, влезнали в Мексико от Гватемала.

I am pleased to inform you that The United States of America has reached a signed agreement with Mexico. The Tariffs scheduled to be implemented by the U.S. on Monday, against Mexico, are hereby indefinitely suspended. Mexico, in turn, has agreed to take strong measures to....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 8, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР