Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е расист,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е расист,
Коментари Харесай

Tръмп: Аз съм най-малко расист от всички, с които сте говорили

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че не е расист, откакто беше запитан от публицист за хипотетични обидни мнения по адрес на имигранти, оповестява Българска телеграфна агенция. Миналата седмица сенатори описаха, че на среща с тях при закрити врата в Белия дом Тръмп е попитал за какво са им на Съединени американски щати хора от “мизерни дупки като Африка и Хаити “.

" Не. Не съм расист. Аз съм минимум расист от всички хора, които в миналото сте интервюирали ", сподели Тръмп на брифинг във Флорида.

Президентът на Съединени американски щати добави, че той не е произнесъл скандалните думи, които му бяха приписани от сенаторите.

По-рано в неделя членът на горната камара на Конгреса Дейвид Пардю (републиканец от Джорджия) увери, че Тръмп не е употребявал пошъл израз по адрес на имигрантите от Африка и Хаити. Друг сенатор републиканец, Том Котън от Арканзас, също сподели, че не е чул президентът да произнася фразата " мизерни дупки ".

Двама техни сътрудници, демократът Дик Дърбин и републиканецът Линдзи Греъм, настояват, че Тръмп е употребявал обидния израз на среща в Овалния кабинет на Белия дом. Срещата е била отдадена на намирането на решение на въпроса с 800-те хиляди имигранти, пристигнали незаконно в Съединени американски щати като деца. Президентът на Съединени американски щати сподели, че е " подготвен, искащ и кадърен " да реализира съглашение за отбрана на тези хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР