Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че най-вероятно ще подкрепи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че най-вероятно ще подкрепи
Коментари Харесай

Тръмп подкрепя отмяна на федералната забрана за употреба на марихуана

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че най-вероятно ще поддържа Конгреса да анулира федералната възбрана за приложимост на марихуана , написа " Лос Анджелис таймс ".

Според вестника това е огромна крачка, която ще промени неотдавна появилия се бранш за произвеждане на марихуана и ще приключи опасността на правосъдното министерство за битка с канабиса.

 Канада е на финалната права за легализацията на марихуаната
Канада е на финалната права за легализацията на марихуаната

Не е ясно къде ще се продава тревата

Коментарът на Тръмп е в конфликт с позицията на основния прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс по проблема. Сешънс е гневен съперник на легализирането на марихуаната.

Вчера двупартийна коалиция предложи законопроект, който ще разреши на американските щати да легализират марихуаната , като няма да бъдат застрашени от федерално гонене.

Тръмп се изрече по въпроса тази заран преди да отлети за срещата на Г-7 в Канада.

Калифорния и други осем щата, в това число и Окръг Колумбия, легализираха марихуаната . В други 20 щата се издават разрешителни за приложимост на здравна марихуана.

Канабисът е неразрешен на федерално равнище . Отмяната би разрешила основаване на единни стандарти за проби и регулация на канабиса, а също по този начин учените ще могат по-свободно да организират проучвания върху канабиса за здравна приложимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР