Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че имало много добър

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че имало много добър
Коментари Харесай

Тръмп се хвали, че без помощта му Китай щял да заличи Хонконг за 14 минути

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че имало " доста добър късмет " да се подписа комерсиално съглашение с Китай, само че че размириците в Хонконг били " усложняващ фактор ".

" Ако не беше за мен, Хонконг щеше да бъде премахнат в границите на 14 минути и хиляди хора щяха да бъдат убити сега ", посочи Тръмп в изявление по телефона за обичаната си телевизия Fox. " Единствената причина той (Китай) да не се намесва е, тъй като споделям, че ще се отрази на комерсиалното ни съглашение ", увери той.
 Китай подготвен да се
Китай подготвен да се " съпротивлява " против закона на Конгреса на Съединени американски щати за Хонконг

Предупреди Съединени американски щати да не се намесват във вътрешните работи на Хонконг и Китай

" Подкрепям Хонконг. Подкрепям свободата ", настоя американският държавен глава, допълвайки: " Но ние също по този начин сме в развой на подписване на най-голямото комерсиално съглашение в историята. И в случай че бихме могли да го създадем, това би било отлично. Китай го желае, ние го желаеме. "

Тръмп не би споделил изрично дали ще подпише законодателството, подкрепящо протестиращите в Хонконг, което беше признато единомислещо в Сената и с поддръжката на всички без един републиканец в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ). Очаква се той да подпише закона през днешния ден.

Китайският президент Си Цзинпин съобщи по-рано през днешния ден, че страната му желае да работи за първи стадий на комерсиално съглашение със Съединени американски щати на " основата на взаимното почитание и тъждество ".
 Съединени американски щати поддържаха Хонконг
Съединени американски щати поддържаха Хонконг

Декларация на конгреса против Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР