Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е знак за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е знак за
Коментари Харесай

Тръмп горд, че САЩ са начело по поразени от COVID-19, било знак за качество

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е знак за изключително качество, че страната има максимален брой инфектирани с новия ковид (COVID-19) в света, оповестяват международните информационни организации.

" Гледам на това, в известна степен, като на нещо положително, тъй като това значи, че нашето тестване е доста по-добро ", посочи той в Белия дом.

Съединени американски щати имат над 1 500 000 инфектирани с новия ковид, от които близо 92 000 са умряли от началото на епидемията в страната, демонстрират данните на Университета " Джонс Хопкинс ". На второ място е Русия с близо 300 000 инфектирани.

Вчера Тръмп ръководеше първото съвещание на държавното управление си от началото на епидемията на Съединени американски щати.

" Между другото ", сподели той пред кореспонденти, допълвайки: " знаете, когато казвате, че водим във връзка с инфектираните, това е по този начин, тъй като вършим повече проби от всеки различен. "

" Така че, когато имаме доста инфектирани ", продължи той, " не виждам на това като на нещо неприятно, аз виждам на това, в известна степен, като на нещо положително, тъй като това значи, че нашето тестване е доста по-добро ".

Той добави: " Така че аз го преглеждам като знак за качество. Наистина това е значка за качество. Това е огромна респект за тестването и цялата работа, която свършиха доста експерти. "

Според Центровете за надзор на болесттите до вторник Съединени американски щати са направили 12,6 милиона теста за съществуване на ковид.

Тръмп дава отговор на въпрос дали обмисля възбрана за пътешестване до Латинска Америка, в частност Бразилия. Сега тази страна има третия максимален брой доказани случаи след Съединени американски щати и Русия.

Демократичният народен комитет разкритикува мненията на републиканския президент, като туитира, че 1,5 милиона каузи Covid-19 в Съединени американски щати съставляват " цялостен неуспех на управлението ".

Правилен ли е президентът?

Въпреки че Съединени американски щати са направили повече обемни проби, в сравнение с всяка друга страна, тя не е първа в света на глава от популацията, съгласно Our World in Data, научна обява, основана в Оксфордския университет.

Нейната ранглиста класира Съединени американски щати като 16-и в международен мащаб по проби на 1000 души, изпреварвайки Южна Корея, само че зад харесванията на Исландия, Нова Зеландия, Русия и Канада.

През миналата седмица Съединени американски щати организираха сред 300 000 и 400 000 проби всеки ден, съгласно Covid Tracking Project - доброволчески старания.

Но предходната седмица шефът на Harvard Global Health Institute Ашиш Джа сподели на чуване в конгреса: " Съединени американски щати се нуждаят от повече от 900 000 проби всеки ден, с цел да се отворят още веднъж безвредно. Правим към една трета от това. "

Съединени американски щати също регистрират най-вече смъртни случаи от ковид в света, въпреки че на глава от популацията е на шесто място по-скоро като на Белгия, Обединеното кралство и Франция, съгласно университета Джонс Хопкинс.

Американските коронавирусни проби са подложени на критика от двете страни на пътеката.

По време на чуването в Сената предходната седмица, републиканецът Мит Ромни, подлага на критика протоколите за тестване на страната, заявявайки, че " няма какво да честваме ", тъй като, сподели той, " ние пипнахме вода през февруари през март ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР