Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е позволил на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е позволил на
Коментари Харесай

Тръмп позволил на Турция и кюрдите да се посбият като две хлапета, имали нужда

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е разрешил на турските и кюрдските сили да се сблъскат в смъртоносна борба, тъй като двете страни били като деца, които имали потребност да се посбият между тях, оповестява " Франс прес ".

" Беше нетрадиционно това, което направих. Казах, че ще би трябвало да се посбият малко ", съобщи Тръмп на протест пред последователи в Тексас.

" Като две деца в група, вие би трябвало да ги оставите да се сбият и по-късно ги разтървавате. Те се биха в продължение на няколко дни и това беше много извънредно ", посочи американският държавен глава.

Тръмп провокира продължаващата от повече от седмица атака на Турция против кюрдите, като изтегли американските войски от Североизточна Сирия.

Повече от 500 души бяха убити, в това число десетки цивилни, множеството от кюрдска страна, а 300 000 цивилни бяха разселени в границите на Сирия, прецизираха от Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Тръмп акцентира, че " не е пролята нито една капка американска кръв ".

Вчера Турция, след диалози с американския вицепрезидент, се съгласи да приключи настъплението си, в случай че Сирийските демократични сили (СДС) се отдръпват от зоната за сигурност по границата.

" Отидохме там и казахме, че желаеме пауза, а кюрдите бяха страхотни. Те ще правят отстъпка малко ", уточни Тръмп.

" Ще държим " Ислямска страна " заключена. Ще намерим още от тях, а Турция е напълно подготвена ", добави той.

Тръмп получи обвинявания даже от нормално лоялни последователи, че изтеглянето на 1000 американски бойци е предало кюрдските бойци, които изнесоха главната тежест в битката против " Ислямска страна " през последните години.

Брет Макгърк, някогашен специфичен делегат на американския президент в обединението против " Ислямска страна ", дефинира мненията на Тръмп за " две хлапета ", които се посбиват, като " противни и невежи ".

" 200 хиляди почтени хора са разселени. Стотици починали. Достоверни информации за военни закононарушения. Бягащи пандизчии от " Ислямска страна ". Съединени американски щати изтеглят и бомбардират личните си позиции или ги предават на Русия ", акцентира той в " Туитър ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР