Президентът на САЩ Доналд Тръмп обясни решението си да не

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обясни решението си да не
Коментари Харесай

Решението на Тръмп да забрани достъпа на европейци в САЩ вече има нежелани последици

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изясни решението си да не разиска наложената на страните от Европейски Съюз карантина с европейските водачи с аргумента, че това би лишило прекомерно доста време. Той се оправда, че са били нужни незабавни дейности и призна, че те ще се отразят на стопанската система, написа френският в. " Либерасион ".

Решението на американския президент да забрани допускането на гости от Европа към този момент има нежелани последствия. Опитът на Тръмп да вдъхне убеденост на Съединени американски щати докара вместо това до суматоха, комплициране и усилване на страховете в обществото, показва английският в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Въпреки първичните очаквания, вдъхнати от решението му да произнесе пред нацията излъчена онлайн тирада от Овалния кабинет и признанието му, че това е " ужасна зараза ", президентът бързо се върна към познатия си жанр, определяйки Ковид-19 като " задграничен вирус " и наблягайки, че доста от болестите в Съединени американски щати са били донесени от гости от Европа, акцентира изданието.

" Доктрината на Тръмп за " Америка преди всичко " постоянно ще опълчва Съединени американски щати на света, намеквайки, че чистотата на Съединени американски щати е застрашена от орди чужденци. Тръмп използваше тази визия за имиграцията към този момент повече от четири години. Едва ли е изненадващо, че в този момент прибягна до нея по отношение на ковид. Също толкоз типично за Тръмп беше и желанието за огромни укази, вместо за подробни, целенасочени промени на политиката ", продължава " Гардиън ".

Според вестника това, от което Съединени американски щати се нуждаят най-вече, е сериозна стратегия за проучвания - сега те са на дъното на световната таблица по брой проби за ковид на 1 милион души. Но сходно решение би изисквало прекомерно доста работа и би било прекомерно скучно и постепенно за човек като Тръмп, предпочитащ огромни решения, водещи до положителни заглавия и медийно отразяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР