Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвинява крайнолеви екстремистки групи за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвинява крайнолеви екстремистки групи за
Коментари Харесай

Среднощните бунтове в САЩ били дело на опортюнисти и екстремисти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упреква крайнолеви екстремистки групи за подбуждането на среднощните грабежи и принуждение в американски градове , само че разследваща оценка предлага лимитирани доказателства, че проведени екстремисти стоят зад анархията.

Като част от вътрешна, разследваща оценка на митингите от 1 юни, прегледана от " Ройтерс ", представители на Департамента на вътрешната сигурност (DHS) означават, че по-голямата част от насилието наподобява е обвързвано с опортюнисти.
 Тръмп: Съединени американски щати ще включат „ Антифа” в листата с терористичните организации
Тръмп: Съединени американски щати ще включат „ Антифа ” в листата с терористичните организации

Активисти на „ Антифа ” вземат участие в размириците...

В оценката, готова от отдела по разузнаване и разбори към департамента, се разяснява, че някои доказателства са учредени на отворени източници и DHS рапортува, че анархисткото придвижване " Антифа " може да е асъдействало за възникването на насилието , което се споделя от някои локални полицейски отдели в обществени известия и изявленията с " Ройтерс ".

Осведомителната организация е разгледала единствено част от документа и отбелязва, че в него не се дават някакви съответни доказателства насилието да е дело на екстремисти , само че се акцентира, че бели супремасисти (превъзходство на бялата раса - Бел. ред) работят онлайн за увеличение на напрежението сред протестиращите и полицията, призовавайки за принуждение против двете групи. В същото време няма доказателства бели супремасисти да са провокирали принуждение на някой от митингите, написа в документа.
 Китай се подигра на Съединени американски щати, по какъв начин пази човешки права и праща войска против протестиращи
Китай се подигра на Съединени американски щати, по какъв начин пази човешки права и праща войска против протестиращи

Съединени американски щати би трябвало да отстрани расовата дискриминация и да отбрани малцинствата си

Говорител на департамента сподели, че организацията ще подведе виновните за безредиците, само че не разяснява съответно разследващата оценка. Няма коментар от Белия дом и Държавния департамент.

В Съединени американски щати породиха митинги след убийството на чернокожия Джордж Флойд в ръцете на бял служител на реда, който държа коляното си върху врата на жертвата близо 9 минути в Минеаполис, Минесота, на 25 май. Вече повече от седмица митингите в редица американски градове прераснаха в грабежи и конфликти с полицията.

Главният прокурор Уилям Бар съобщи, че насилието в Минеаполис и други градове е провокирано от " крайнолеви екстремистки групи ", което повтаря тезата на Тръмп . Бар сподели, че тези, които провокират принуждение, пътуват до горещи точки от други щати.
 Над 9 хиляди души са арестувани в Съединени американски щати от началото на митингите
Над 9 хиляди души са арестувани в Съединени американски щати от началото на митингите

Най-много протестиращи са арестувани в Лос Анджелис

Двама източници от Министерството на правораздаването обаче обявиха пред " Ройтерс ", че имат малко доказателства в поддръжка на обвиняванията на Бар.

Документи от някои градове, където породи принуждение, такива като Балтимор, Минеаполис и Вашингтон, демонстрират, че множеството арестувани и упрекнати в грабежи, заличаване на имущество и принуждение живеят в тези градове или в околните покрайнини.

Някои локални и федерални представители се базират на ясни сигнали , че конфликтите са проведени. Представител на полицията в Ню Йорк разкри, че протестиращи са били готови за конфликт с полицията, употребявайки разузнавачи, криптирани телекомуникации и авансово съставяне на медицински екипи.

Висш представител на DHS съобщи, че има " необикновено мощни индикации ", че насилието в някои градове е проведено.
 Националната армия проверява потреблението на хеликоптери по време на митингите в Съединени американски щати
Националната армия проверява потреблението на хеликоптери по време на митингите в Съединени американски щати

След известията за вертолети летящи на дребна височина над протестиращи

Федералните управляващи оповестиха, че са почнали да откриват самоличността на хората, които оказват помощ за превръщането на митингите в принуждение.

Полицията на разнообразни места разгласи, че има признаци, че някои набези и грабежи са проведени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР