Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини в събота Ню Йорк

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини в събота Ню Йорк
Коментари Харесай

Тръмп обвини в предателство и лъжа "Ню Йорк таймс" заради статия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна в събота " Ню Йорк таймс " във " виртуално изменничество " посредством изявления, съгласно които Съединени американски щати подхващат от ден на ден осведомителни офанзиви против електропроводните мрежи на Русия, съобщи Франс прес.

" Ню Йорк таймс " преди малко пусна материал, в който споделят, че Съединени американски щати значително ускоряват хакерските атаки си против Русия. Това е акт на виртуално изменничество ", написа Тръмп в Туитър. " ПРИ ТОВА Е ЛЪЖА! " - съобщи той, като назова нюйоркския ежедневник " подкупен " и повтори обвиняванията си, че публицистите са " врагове на народа ".

Вчера вестникът заяви, че американското държавно управление е активизирало осведомителните си офанзиви против електропроводните мрежи и други обекти в Русия, с цел да изпрати предизвестие на Москва, обвинена, че прави същото в Съединени американски щати, и с цел да приготви възможна кибернетична офанзива при огромен спор сред двете страни.

Според американски представители, представени в изданието, Тръмп не бил в детайли осведомен за тези интервенции. Пентагонът и тайните служби се колебаели дали да осведомяват президента за настоящите интервенции против Москва " от боязън по какъв начин ще реагира той и с оглед опцията той да ги анулира или да ги разиска с задгранични представители, както през 2017 година, когато той загатна за една деликатна интервенция пред съветския външен министър ", изяснява " Ню Йорк таймс "./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР