Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини медиите, че искат икономиката

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини медиите, че искат икономиката ...

Тръмп: Медиите искат икономиката на САЩ да остане затворена, за да изгубя на изборите.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини медиите, че искат икономиката на страната да бъде спряна по време на пандемията от коронавирус, за да подкопаят шансовете му за преизбиране, съобщават медии.

Американският лидер настоява икономиката да заработи на пълни обороти до Великден на 12 април, въпреки че здравни специалисти предупреждават, че мерки като затваряне на фирмите и социалната дистанция трябва да останат за по-дълъг период, за да проработят.

Държавният глава написа в "Туитър", че медиите са доминиращата сила, която се опитва да държи САЩ затворени възможно най-дълго с надежда да загуби на президентските избори.

Истинските хора искат да се върнат на работа, убеден той.

На ежедневния брифинг на оперативния щаб за борба с коронавируса в Белия дом Тръмп агресивно отрече, че отварянето на икономиката около Великден е основано на политическите му интереси.

"Медиите биха искали да ме видят да се представя зле на изборите", оплака се той. Тръмп атакува репортер с думите, че има хора в тази професия, които разпространяват фалшиви новини.

В САЩ има около 70 000 случая на коронавирус и повече от 1000 починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 416 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 18 500. Регистрирани са случаи в 196 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 472 000 случая и над 21 300 починали в 175 държави, възстановили са се около 114 000. /news.bg

Източник: dnesplus.bg