Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини медиите, че искат икономиката

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини медиите, че искат икономиката
Коментари Харесай

Тръмп: Медиите искат икономиката на САЩ да остане затворена, за да изгубя на изборите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна медиите, че желаят стопанската система на страната да бъде спряна по време на пандемията от ковид, с цел да подкопаят възможностите му за преизбиране, оповестяват медии.

Американският водач упорства стопанската система да проработи на цялостни обороти до Великден на 12 април, макар че здравни експерти предизвестяват, че ограничения като затваряне на компаниите и обществената отдалеченост би трябвало да останат за по-дълъг интервал, с цел да проработят.

Държавният глава написа в " Туитър ", че медиите са преобладаващата мощ, която се пробва да държи Съединени американски щати затворени допустимо най-дълго с вяра да загуби на президентските избори.

Истинските хора желаят да се върнат на работа, уверен той.

На ежедневния брифинг на оперативния щаб за битка с ковид в Белия дом Тръмп нападателно отхвърли, че отварянето на стопанската система към Великден е учредено на политическите му ползи.

" Медиите биха желали да ме видят да се показва зле на изборите ", оплака се той. Тръмп нападна кореспондент с думите, че има хора в тази специалност, които популяризират подправени вести.

В Съединени американски щати има към 70 000 случая на ковид и повече от 1000 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 416 000 доказани случая, а умрелите са повече от 18 500. Регистрирани са случаи в 196 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 472 000 случая и над 21 300 умряли в 175 страни, възстановили са се към 114 000. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР