Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Китай, че е провалил

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Китай, че е провалил
Коментари Харесай

Тръмп обвини Китай, че е провалил сключването на търговско споразумение

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна Китай, че е провалил сключването на комерсиално съглашение сред двете най-големи стопански системи в света. Пекин в това време заплаши с ответни ограничения, в случай че Вашингтон увеличи митата за негови артикули, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп прикани хиляди свои последователи на протест в щата Флорида да не се тревожат за идните тази седмица нови търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай, в това число за заканата му да усили митата върху съвсем целия китайски импорт в края на седмицата. "(Китайците) провалиха договорката ", увери той, визирайки договарянията за деескалиране на продължаващия една година търговски спор.

Тръмп даде да се разбере, че Съединените щати няма да правят отстъпка от позициите си, до момента в който Китай не спре със своите нарушавания. "Епохата на икономическа капитулация свърши ", разгласи той.

Китай предизвести, че ще предприеме ответни ограничения, в случай че президентът на Съединени американски щати извърши заканата си да увеличи митата върху китайски артикули.

Това ускори напрежението преди започващия през днешния ден следващ кръг от договарянията сред двете най-големи стопански системи в света за реализиране на комерсиално съглашение, отбелязва АП.

Китай ще бъде заставен да предприеме "необходимите контрамерки ", съобщи през днешния ден китайското министерство на търговията, без да даде детайлности.

Тръмп възнамерява да увеличи от 10 на 25 % митата върху китайски импорт за 200 милиарда $, считано от на следващия ден, напомня АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР