Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини екипа на специалния следовател

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини екипа на специалния следовател
Коментари Харесай

Тръмп обвини в лов на вещици екипа, който го разследва за връзки с Русия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна екипа на специфичния следовател Робърт Мълър, който проверява хипотетичните връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия, че се е сложил в услуга на Демократическата партия и се стреми да окаже въздействие върху идните междинни избори в страната през ноември, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Според президента, който пусна серия мемоари в Туитър през днешния ден, следствието съставлява " маккартизъм ", или " лов на вещици ".

" Мълър и цялата му група от озлобени демократи-главорези единствено си търсят белята. Те изпитват наслаждение от това да зачернят живота на други хора, а в това време не желаят да разкриват фактически (състояли се) корупционни дейности в лагера на демократите - неистини, уволнения, унищожени имейли и доста, доста други неща. Озлобените демократи на Мълър просто желаят да повлияят на (предстоящите) избори. Те са срам за нацията ", писа президентът в Туитър.

Той взе мотив от материал във вестник " Ню Йорк таймс ", който съпостави юридическия консултант на президента Дон Макгън с Джон Дийн - юриста на президента Ричард Никсън от времето на аферата Уотъргейт. Дийн тогава последователно се обърна против президента и в огромна степен способства за неговата оставка, въпреки че това му костваше затворническа присъда.

Обвинявайки още веднъж вестника в разпространяване на подправени вести, Тръмп показва, че за разлика от Дийн, неговият юрист Макгън не е " плъх " от ерата на Уотъргейт, и че той самичък е разрешил на юриста си да свидетелства пред следствието на Мълър, тъй като няма какво да крие.

Междувременно самият Дийн, към този момент в много преклонна възраст (аферата Уотъргейт, довела до оставка на президента Никсън, се развихри преди 45 г.), е измежду критиците на настоящия президент. Той също откликна на обявата в " Ню Йорк таймс " и писа в Туитър, че " Тръмп е тотално незапознат и напълно се е оплел, пробвайки се да избави кожата в " Русиягейт ". Съдбата в никакъв случай не е благосклонна към некадърници, който го карат през куп за грош. За разлика от Никсън, обаче, Тръмп няма да се отдръпна непринудено и почтено ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР