Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини американците от еврейски произход,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини американците от еврейски произход,
Коментари Харесай

Тръмп обвини в нелоялност към САЩ евреите, гласуващи за демократите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп упрекна американците от еврейски генезис, които гласоподават за Демократическата партия, че демонстрират " или цялостна липса на знания, или огромна непочтеност ", написа " Гардиън ".

Коментарите на американския държавен глава бяха направени като част от пренебрежителни мнения, които заплашват да разпалят още веднъж враждата с членките на Конгреса от Демократическата партия Илхан Омар и Рашида Тлаиб.

" Гардиън " отбелязва, че мненията му се отнасят до схващането, че американските евреи имат двойна преданост - както към Америка, по този начин и към Израел .

Тръмп, който неотдавна поддържа Израел да блокира визитата на Тлаиб, с цел да види фамилията си в окупираните територии, се впусна в мненията, откакто двете членки на Конгреса разкритикуваха държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че не ги е позволило, заричайки се, че израелският водач няма да " успее да скрие жестоката действителност на окупацията от нас ".
 Тлаиб отхвърля да посети Западния бряг при
Тлаиб отхвърля да посети Западния бряг при " потискащите условия " на Израел

Представителката на Конгреса на Съединени американски щати няма да разреши да я третират като нарушител

Наричайки Омар " злополучие " за евреите , Тръмп сподели, че не е " купувал " сълзите, които Тлаиб проля в понеделник по време на прочувствена конференция, на която Тлаиб приказва за решението си да не пътува до Израел, с цел да види старата си баба, която живее в окупирания Западен бряг.

Обвинението към американските евреи, че не са лоялни единствено на Съединени американски щати, а и на Израел, всеобщо се възприема като антисемитска позиция .

Самата Омар се сблъска с обвинявания в антисемитизъм поради повдигането на въпроса за връзките на американските евреи с Израел като двойна преданост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР