Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля възможността да остави 300

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля възможността да остави 300
Коментари Харесай

Тръмп напът пак да се изметне – обмисля да остави 300 войници в Сирия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля опцията да остави 300 американски бойци от специфичните елементи в Североизточна Сирия. Целта е петролните полета в района да не попаднат в ръцете на сирийските управляващи и съветските сили, а също по този начин да се предотврати възобновление на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).
 Турция отхвърли обвиняванията във военни закононарушения в Сирия
Турция отхвърли обвиняванията във военни закононарушения в Сирия

В петък " Амнести " излезе с отчет, в който упреква турската войска и съдружниците им в избиването и раняването на цивилни при " безмилостни офанзиви против жилищни региони " по време на военната интервенция

Информацията популяризират американските издания " Уолстрийт джърнъл " и " Ню Йорк таймс ".

Според информацията сенатор Линдзи Греъм е предложил проекта на Тръмп.

Вчера американските сили напуснаха основна военна база в Северна Сирия. Тръмп на няколко пъти през последните дни загатна в " Туитър ", че Съединени американски щати са " подсигурили петрола " в Сирия.

Пред " Ню Йорк таймс " почитан представител от администрацията на президента на Съединени американски щати разкри, че президентът клони към одобряване на нов проект на Пентагона за поддържане на дребен контингент от американски бойци в Сирия, може би към 200 бойци.
 Меркел и Путин разискаха Украйна, Сирия и Либия
Меркел и Путин разискаха Украйна, Сирия и Либия

Кремъл отбелязва, че диалогът е извършен в събота по молба на немската страна

Ако Тръмп утвърди предлагането, това ще значи, че за повторно за 10 месеца той ревизира заповедта си за съвсем цялостно евакуиране на всички американски бойци от страната. През декември 2018 година Тръмп подреди 2000 американски бойци да изоставен Сирия неотложно , само че след това реши за последователно евакуиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР