Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля възможността да назначи за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля възможността да назначи за
Коментари Харесай

Тръмп може да назначи Помпео за съветник по национална сигурност

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля опцията да назначи за собствен консултант по национална сигурност сегашния държавен секретар Майк Помпео, като в този случай ще заема по едно и също време и двете длъжности, оповестява СиЕнЕн.

" Тръмп разисква тази опция с други чиновници на администрацията ", разясняват източници на медията.

Последният път, когато еднакъв човек е заемал по едно и също време двете позиции е преди към 50 години. В продължение на към две години Хенри Кисинджър е държавен секретар и консултант на президента на Съединени американски щати за национална сигурност.

Тръмп съобщи по-рано, че обмисля петима претенденти за поста. " Имам петима души, които доста го желаят... Пет души, които смятам за доста висококвалифицирани, положителни хора. "

Снощи, на благотворителен бал във Вашингтон със брачната половинка си, Помпео се смя с другари, че Болтън е уволнен. Двамата постоянно спорят и даже стопират да си приказват отвън публични срещи. Помпео е радостен, а отношението му е " какъв ден, какъв живот, каква работа ", разяснява източник на СиЕнЕн, участвал на събитието.

Засега Помпео ще остане основен консултант по външна политика на президента, изяснява различен източник, непосредствен до Белия дом. " Той ще работи като консултант по националната сигурност най-малко в близко бъдеще. Тръмп е удовлетворен от това ", добавя източникът.

Официален представител на администрацията предизвестява, че " моделът Кисинджър " може да бъде рисков за Помпео, изключително като се има поради неговото господстващо състояние в администрацията. С двойна роля Помпео рискува да стане прекомерно мощен за усета на Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР