Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля ответни мерки след нападението

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля ответни мерки след нападението
Коментари Харесай

Тръмп заяви, че оръжието ни е заредено и готово за стрелба , но по какво?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля ответни ограничения след нападението против саудитски петролни уреди. Той обаче има единствено няколко разновидността за деяние и още по-малко съдружници.

Независимо дали са осъществени от бунтовниците хуси в Йемен, шиитските бунтовници в Ирак или от самия Иран, нападенията с дронове против саудитски петролни уреди рано в събота съставляват остра провокация против Съединените щати. И в този рисков миг президентът Тръмп разполага единствено с няколко разновидността, с малко на брой съдружници, понижен екип по националната сигурност и с дребен рейтинг на доверие.

За момента остана неразбираемо за какво Иран или някое от неговите протежета явно се е стремял към толкоз огромна ескалация на районното напрежение в този миг. Имаше някакви спекулации, че хардлайнерите в Иран може да се пробват да торпилират всяка опция за среща сред Тръмп и президента Хасан Рохани. Който и да е бил непосредственият извършител, офанзивата против главен енергиен източник в световен мащаб е най-опасният процес на нещата, откогато предходната година Тръмп се отхвърли от нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година и стартира да възвръща икономическите наказания против Иран.

Въпреки че целта беше Саудитска Арабия, ръкавицата беше хвърлена в краката на Тръмп и непосредственият въпрос беше по какъв начин ще отговори той. До нападението президентът на Съединени американски щати изглеждаше заинтересован от опцията да се срещне с Рохани на Общото заседание на Организация на обединените нации - този тип срещи на четири очи с съперник като севернокорееца Ким Чен-ун провокират изобилното медийно внимание, което носи наслаждение на Тръмп.

Тръмп резервира безмълвие през по-голямата част от уикенда след офанзивата, а отговорът му в неделя вечерта беше незабравим туит, че оръжието на Съединените щати " е заредено и готово за пукотевица ", само че че той изчаквал да разбере от Саудитска Арабия по какъв начин да постъпи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР