Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля идеята да закупи Гренландия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля идеята да закупи Гренландия
Коментари Харесай

Източници от Белия дом: Доналд Тръмп иска Щатите да купят Гренландия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля концепцията да закупи Гренландия – най-големият остров в света, който принадлежи на Дания, написа Wall Street Journal, като се базира на осведомени източници в Белия дом, съобщи БГНЕС.

Според изданието Тръмп неведнъж е питал своите съветници дали Съединените щати могат да придобият Гренландия и изслушвал с интерес полемиките за ресурсите на острова и неговото геополитическо значение. Сред обсъжданите въпроси е опцията за разширение на военното наличие на Съединени американски щати в Арктика. Отбелязва се, че президентът даже изискал от юридическия консултант на Белия дом да извърши правна оценка на опциите за покупка.

Част от съветниците на Тръмп подкрепили проекта, като го нарекли „ стопански изпълним “, до момента в който други считат, че това е „ краткотраен възторг “ на президента, който по този начин и не може да се осъществя. Доколко съществено самият Тръмп възприема тази концепция не се знае, признават създателите на материала.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР