Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля да отложи новите мита

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обмисля да отложи новите мита
Коментари Харесай

Тръмп обмисля да отложи новите мита върху китайски стоки с 60 дни

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля да отсрочи новите мита върху китайски артикули с 60 дни , оповестява " Блумбърг ".

Американският водач обмисля да удължи крайния период, защото Съединени американски щати и Китай организират диалози на високо ниво в Пекин. Така Тръмп желае да даде повече време на двете страни да договорят комерсиално съглашение , отбелязва медията, базирайки се на източници.
 Китай и Съединени американски щати възобновяват комерсиалните договаряния месец преди края на „ примирието”
Китай и Съединени американски щати възобновяват комерсиалните договаряния месец преди края на „ примирието ”

Китайският вицепремиер Лю Хъ оглавява делегация от министри

По-рано милиардерът загатна, че е податлив да обмисли отсрочване на митата, в случай че двете страни реализиран прогрес.

Американският търговски представител Робърт Лайтхайзър и комерсиалният министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин дойдоха в Пекин за нов кръг договаряния с китайския вицепремиер Лю Хъ.

Крайният период изтича на 1 март.

Тръмп подписа 90-дневното " помирение " с китайския си сътрудник Си Дзинпин през декември 2018 година

Съединени американски щати упрекват Китай в киберкражба на търговски секрети и систематична акция за придобиване на американски софтуерни компании, което беше употребявано от администрацията на Тръмп като опрощение за налагане на мита върху китайски импорт за 250 милиарда $.

Тръмп заплашва да усили митата от 10% на 25% върху китайски артикули за 200 милиарда $ на 2 март, в случай че не бъде подписано съглашение. Той също по този начин заплашва с нови мита върху останалите китайски артикули. Пекин предприе реципрочни ограничения, само че по време на диалозите се съгласи да купува американска соя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР