Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща днес да се срещне

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща днес да се срещне
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обеща да се срещне отново с Ким Чен-ун доста скоро

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание през днешния ден да се срещне още веднъж със севернокорейския водач Ким Чен-ун " много скоро ", предадоха международните организации.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Историческата първа среща сред Тръмп и Ким се организира на 12 юни в Сингапур. Дотогава американски президент и севернокорейски водач не се бяха срещали.

" Имам чувството, че имаме втора среща на върха много скоро ", съобщи през днешния ден Тръмп в коридорите на 73-ата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Той похвали " големия прогрес ", реализиран съгласно него по въпроса за закриването на севернокорейската нуклеарна стратегия.

По-късно през днешния ден американският президент ще се срещне в Ню Йорк с южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин, отбелязва ДПА. Очаква се Мун да запознае Тръмп с най-новото предложение на Северна Корея да се откаже от нуклеарната си стратегия.

Южнокорейският президент посети Северна Корея от 18 до 20 септември. Според Мун Ким му е споделил, че желае нова среща с Тръмп.

Засега не са известни съответни детайлности по кое време и по какъв начин Северна Корея ще закрие нуклеарната си стратегия, отбелязва ДПА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР