Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма право да спира достъпа

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма право да спира достъпа
Коментари Харесай

Тръмп няма право да блокира критици в "Туитър", реши апелативен съд

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма право да стопира достъпа на критици до акаунта си в " Туитър ", постанови през днешния ден федерален апелативен съд, съобщи организация " Ройтерс ".

Тричленен състав на апелативен съд от Втори федерален правосъден окръг, заседаващ в Манхатън, единомислещо реши, че Първата корекция в конституцията не разрешава на Тръмп да употребява " блокиращата " функционалност в " Туитър ", с цел да лимитира достъпа до своя другояче обществен акаунт.

В претекстовете за решението съдията Барингтън Паркър написа, че Първата корекция не разрешава на " обществено длъжностно лице, която употребява акаунт в обществена медия за всевъзможни публични цели, да изключва от онлайн разговор лица с друго мнение, тъй като те показват възгледи, с които длъжностното лице не е според ".

Днешното решение удостоверява решението на федерален областен съд в Манхатън от май 2018 година Тогава министерството на правораздаването назова присъдата " фундаментално неразбирателство ", като изясни, че Тръмп употребява " Туитър ", с цел да популяризира своите възгледи, а не като платформа за обществена полемика.

Доналд Тръмп е трансформирал своя акаунт @RealDonaldTrump в централна част на своето президентство. В него той прокламира своя дневен ред, афишира политики и атакува критици. Той има 61.8 милиона почитатели. / БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР