Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да започне преговори по

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да започне преговори по
Коментари Харесай

Тръмп извива ръцете на демократите заради кризата с временното финансиране на правителството


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да стартира договаряния по въпроса за имиграцията и за имиграционната промяна, до момента в който демократите не се съгласят да престанат с политическите игри и да възобновят работата на държавното управление. Това съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, откакто в петък Сенатът не съумя да се споразумее по резолюция за удължение на краткотрайното финансиране за федералните институции.

Заради рецесията в Ню Йорк бяха затворени за гости Статуята на свободата и музеят на имиграцията на остров Елис. Двата обекта са ръководени от Националната работа за парковете - една от институциите, които не са от значително значение и които първи бяха наранени от казуса с финансирането.

Заради рецесията с краткотрайното финансиране на федералната администрация Тръмп този уикенд не отиде в имението си във Флорида. Несигурност има и във връзка с неговото пътешестване за международния стопански конгрес в Давос, започващ във вторник и продължаващ до петък, съобщи Франс прес.

Републиканският водач в Сената Мич Макконъл сподели, че горната камара на Конгреса ще възобнови сесията си в неделя и ще работи колкото е належащо, с цел да постави завършек на блокажа с финансирането, поради който федералното държавно управление спря работа, съобщи Ройтерс.
Макконъл разгласи, че вотът в Сената за финансирането ще бъде в понеделник, в случай че няма предпочитание той да се организира още по-рано, съобщи Франс прес.

Същевременно губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо даде обещание да откри финансиране, тъй че Статуята на свободата и Музеят на имиграцията на остров Елис в града да са още веднъж отворени за гости.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи в неделя пред бойците във боен обект в Близкия изток, че демократите си играят на политика със заплатите на военнослужещите.

" Ще желаяме да деблокират работата на държавните институции ", сподели той. " Всъщност няма да подновим договарянията по въпроса за незаконната имиграция, до момента в който не деблокират работата на държавните институции и не дадат на вас, нашите бойци и вашите фамилии, полагащите ви се хонорари. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР