Президентът на САЩ Доналд Тръмп не страда от страничните ефекти

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не страда от страничните ефекти
Коментари Харесай

Тръмп си остава дебел по медицински стандарт

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не страда от страничните резултати от пиенето на хидроксихлорохин и е в положително здраве, макар че остава с наднормено тегло, обявиха от Белия дом, откакто Тръмп беше подложен на годишния медицински обзор.
" Президентът е здрав ", съобщи пред кореспонденти неговият прессекретар Кейли Макенани, съобщи БГНЕС.
В документ, формалният доктор на президента Шон Конли, декларира, че " няма обилни констатации или промени, които да бъдат докладвани ".
Според Конли, Тръмп тежи 110 кг, което е нищожно повече спрямо предходната година. За височината му от 1,91 метра това го слага под определението " наднормено тегло ", както беше и при миналогодишния обзор.
Тръмп, който се опълчи на препоръките на доста медицински специалисти за промотиране на антималарийното лекарство хидроксихлорохин като превантивно средство против COVID-19, " приема безвредно и без странични резултати ", написа Конли.
Тестът за ковид на Тръмп също е негативен.
Тръмп разгласява медицинския си отчет всяка година откогато е на поста. Тази година обаче породиха спекулации, откакто президентът направи изненадващо посещаване на държавната болница Уолтър Рийд предишния ноември. Тогава той изясни, че е бил там за началото на прегледите.
Предишният му обзор се състоя през февруари 2019 година, а Белият дом съобщи, че желае да изтегли напред прегледа през 2020 година – необикновена процедура, която провокира въпроси в американските медии дали Тръмп не страда от някакво заболяване.
Тръмп е най-възрастният жител на Белия дом. Той стана президент на 70 и навършва 74 този месец, до момента в който неговият най-вероятен съперник на изборите от Демократичната партия Джо Байдън е на 77 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР