Президентът нa САЩ Доналд Тръмп разкри в петък логото на

...
Президентът нa САЩ Доналд Тръмп разкри в петък логото на
Коментари Харесай

Тръмп разкри логото на Космическите сили

Президентът нa Съединени американски щати Доналд Тръмп разкри в петък логото на Космическите сили, новосъздадения шести клон на въоръжените сили.

"След съвещания с нашите военни водачи, дизайнери и други, на драго сърце представям новото лого за Космическите сили на Съединени американски щати, Шестият клон на нашия превъзходен боен! " написа Тръмп в "Туитър ", като добави и фотография на логото.

Космическите сили бяха основани през декември с подписването на годишния законопроект за отбранителната политика.

Тръмп подписа закон за преименуването на Космическото командване на Военновъздушни сили (САЩ) в Космическите сили на Съединени американски щати.

Генералът от Военновъздушни сили Джон Реймънд ще оглави новата работа.

Космическите сили на Съединени американски щати са първото ново звено на американската войска от 1947 година

Китай нападна новосъздадените галактически сили на Съединени американски щати като "пряка опасност за мира и сигурността в галактическото пространство ".

Космическата стратегия на Китай бързо напредва след първата си задача с хора през 2003 година В отчет от февруари 2018 година Пентагонът съобщи, че Китай и Русия са положили огромни старания за създаване на технологии, които биха могли да им разрешат да нарушат или унищожат американските и съюзническите спътници при положение на рецесия или спор.

Създаването на галактическите сили се преглежда от американските военни като самопризнание за нуждата от по-ефективна организация за отбрана на американските ползи в космоса - изключително спътници, употребявани за навигация и връзка.

Някои консуматори отхкриха сходството с логото на Звездната флота от поредицата Star Trek.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР