Президентът на САЩ Доналд Тръмп най-накрая изгражда висока стена -

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп най-накрая изгражда висока стена -
Коментари Харесай

Тръмп строи висока стена - около Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп най-сетне построява висока стена - към Белия дом . Президентската резиденция получава 4-метрова ограда с технологията " анти-изкачване ", оповестява " Дейли мейл ".

Засилените ограничения за сигурност са утвърдени след растеж в броя на хората, които са задържани след опит за прескачане на оградата на Белия дом. Строителството към Пенсилвания Авеню 1600 стартира с блокиране на части от улицата и краткотрайна бяла стена пред Белия дом, до момента в който строителите градят новата ограда.

Според проектите, разказани на уеб страницата на Националната работа за паркове, новата ограда е с към 2 метра по-висока от остарялата ограда. Новата стена е част от по-голям проект за повишение на сигурността към центъра на Вашингтон , който включва Белия дом, Министерството на финансите, Старата постройка на изпълнителния офис и Парк Лафайет.

Настоящата железна ограда, на която са добавени шипове след терористичните офанзиви на 11 септември , ще бъде сменена с такава, която има надземна каменна основа в долната част, с железна ограда от горната страна.

Очаква се новата ограда да коства 64 милиона $ и да огради 18-те декара, на които се намира Белият дом. Дизайнът на оградата завоюва утвърждение както от Комисията за изящни изкуства, по този начин и от Националната комисия за обмисляне.

" Предлаганите усъвършенствания се стремят да дават отговор на актуалните стандарти за сигурност , като в същото време признават историческото и символичното значение на Белия дом и околното пространство ", се отбелязва в отчета на комисията за новата ограда.

Очаква се строителството да завърши през 2021 година .

Президентът Томас Джеферсън издига първата дървена ограда към Белия дом през 1801 година, съгласно историческата асоциация на Белия дом. През 1808 година той я заменя с каменна стена . През 1833 година заменят каменната стена с тежка ограда от ковано желязо .

Хора неведнъж се пробват да прескачат оградата и да влязат в резиденцията . Мъж от Калифорния, който носи боздуган е задържан през март 2017 година след прескачане на оградата, като в това време Тръмп се е намирал в постройката.

През септември 2014 година мъж на име Омар Гонсалес се изкачва северната ограда и доближава в Белия дом. Той е арестуван от сътрудник на тайните работа в Източната стая и е открито, че носи нож в джоба на панталоните си.

През октомври 2014 година мъж на име Доминик Адесаня прескача оградата и е повален от две кучета на тайните служби .

Увеличават се и митингите отвън и пред Белия дом . Двама души са задържани до момента в който горят американският байрак на 4 юли .
 Първо по рода си обучение на
Първо по рода си обучение на " Сикрет сървис " на територията на Белия дом

Служителите би трябвало да са подготвени за съществени офанзиви, да вземем за пример, с присъединяване на самоубийци атентатори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР