Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя, че показването на знамето

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя, че показването на знамето
Коментари Харесай

Тръмп настоя: Показването на знамето на Конфедерацията е свобода на словото

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп настоя, че проявлението на знамето на Конфедерацията би трябвало да бъде позволено, защото попада в обсега на Първата корекция на американската конституция, осведомят международните информационни организации.

" Моята позиция е доста елементарна, това е независимост на словото ", акцентира Тръмп пред уеб страницата Nexstar, откакто е бил запитан за решението на Наскар да забрани знамето. " Наскар може да прави каквото си изиска и те са избрали да тръгнат по избран път, други хора избират да вървят по различен път, само че това е независимост на словото ", добави той.

Искането за унищожаване на знаци от епохата на Конфедерацията идва на фона на митинги по въпросите на расовите малцинства, които заляха страната. Председателката на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Нанси Пелоси по-рано изиска да бъдат преместени няколко скулптури в постройката на Конгреса на Съединени американски щати (Капитолия), до момента в който щата Мисисипи се произнесе в поддръжка на смяната на знамето си, защото съдържа емблемата на Конфедерацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР