Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече срещата си с руския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече срещата си с руския
Коментари Харесай

Тръмп: Срещата ми с Путин бе голям успех


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова срещата си с съветския президент Владимир Путин доста сполучлива. „ Моята среща с Путин бе огромен триумф, само че не бе подобен за лъжливите медии “, написа той в своя Twitter.

Аналогична оценка той даде и при среща с публицисти в Белия дом. „ Срещата с президента Путин бе доста добра “, сподели той, добавяйки, че разчита на продължение на разговора в бъдеще.

При това Доналд Тръмп призна, че сред Съединени американски щати и Русия „ съществуват многочислени разлики “, само че разговорът сред двете страни е нужен. Ако успеем да се разберем с тях (руснаците), добре, в случай че не - значи не! “, сподели американският президент, представен от непознатите организации.

Освен това по думите му на срещата е бил реализиран напредък във връзка с споровете по света в частност в Близкия Изток, сигурността на Израел. „ Обсъждахме Израел и сигурността на Израел. Президентът Путин в този момент взе участие интензивно с нас, с Бенямин Нетаняху (израелският премиер) създаването на решение за обстановката в прилежаща Сирия, изключително колкото за дълготрайната сигурност на Израел “, сподели Доналд Тръмп.
Президентът съобщи пред публицисти, че на конференцията с Владимир Путин след края на срещата е позволил „ неточност на езика “, давайки оценка за активността на американските специфични служби за следствието на съветската диря в американските избори.

„ В основното предложение използвах думата „ би трябвало “, вместо „ не би трябвало “. Излечението трябваше да звучи по този начин: „ Не виждам причина за какво тава да не би била Русия “. Въпрос на двойно отричане “, изясни Тръмп. Именно тази „ неточност на езика “ на американския президент по въпроса за намесата в президентските избори през 2016 година стана причина за тежките рецензии от конгресмени и чиновници на специфичните служби.

В изявление пред телевизия Fox News Доналд Тръмп съобщи във вторник, че не счита Русия за съперник, защото даже и при огромното си въоръжение стопанската система й е много слаба, даже „ по-слаба от китайската “. „ Аз даже думата „ съперник “ не използвам “, сподели той.

Доналд Тръмп за следващ път сподели, че „ с Русия може да се разберем и живеем в мир “. По думите му, Русия „ е помогнала за спечелването “ на Втората международна война.

Президентът означи, че „ той не се афишира за Русия и не е срещу който и да е било различен “, а се стреми да обезпечи сигурността на личната си страна, добавяйки, че не желае „ хората даже и да си мислят за това, че потреблението на нуклеарно оръжие се счита за доста значимо “.
Президентът на Съединени американски щати означи също по този начин, че разчита на нови срещи с съветската страна. „ Ще имаме още срещи в бъдеще и ще забележим дали те ще имат резултат, само че сред нас (с Путин) срещата беше доста добра “, сподели президентът. Най-общо Доналд Тръмп счита, че след визитата му в Европа и срещата с съветския президент връзките с Русия са се подобрили.

„ Разбирам, че сред страните ни има доста различия, само че разбирам също, че разговорът с Русия, поради неприятните връзки (между страните) в продължение на доста години – това е доста значимо и положително нещо “, акцентира президентът. Той означи, че сред страните има „ доста положителни шансове “ за възстановяване на връзките.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР