Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече решението на Вашингтон да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече решението на Вашингтон да
Коментари Харесай

Тръмп: Изпращането на войски в Близкия изток е най-голямата грешка в историята на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова решението на Вашингтон да изпрати войски в Близкия изток и да се намеси в споровете в района най-голямата неточност в историята на страната. Американският водач разгласи това в изявление за Axios.
" Решението да изпратим [войски] в Близкия изток и да бъдем привлечени [в конфликти] в Близкия изток беше най-голямата неточност в историята на страната ни. Това е моята позиция ", сподели той.
По-рано Тръмп неведнъж е заявявал, че Съединени американски щати имат намерение да прекратят политиката на " безкрайните войни " и се стремят да открият партньорства със страните от света, вместо да си съперничат.
Същевременно някогашният консултант за националната сигурност на американския президент Джон Болтън съобщи, че в случай че Доналд Тръмп завоюва втори мандат, той може да извади Съединени американски щати от НАТО.
" Излизане от НАТО се утвърждава единствено от шепа републиканци. Ако Тръмп обаче завоюва изборите, това затруднение може да бъде преодоляно. Кой знае какво ще направи той във втори мандат? ", пита се Болтън.
" Камарата на представителите и Сенатът могат да се опълчат на Тръмп. Ако стане дума за излизане от НАТО или евакуиране на огромна част от американските войски от Европа, това може да срещне мощен отпор както от демократите, по този начин и от републиканците ", счита Болтън.
Той означи, че сегашните допитвания, които дават огромна преднина на претендента на демократите Джо Байдън пред Доналд Тръмп за президентските избори, към момента нищо не значат.
" Не бива в никакъв случай да се подценява способността на Демократическата партия да губи избори ", сподели Болтън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР