Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече протичащата в момента в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече протичащата в момента в
Коментари Харесай

Тръмп нарече опита за импийчмънт "държавен преврат"

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова протичащата сега в Конгреса процедура за импийчмънт против него опит за " държавен прелом ", съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция..

" Стигнах до извода, че това, което се случва в този момент, не е " импийчмънт ", то е ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ, който има за цел да отнеме властта на хората, техните гласове, техните свободи, тяхната втора корекция (на конституцията), религията, въоръжените сили, стената по границата (с Мексико) и дадените им от Бога права на жители на Съединените американски щати ", писа Тръмп в " Туитър ".

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо стартира през днешния ден от Италия европейска обиколка, включваща четири страни. Помпейо дойде в Рим единствено часове откакто американски представители потвърдиха присъединяване му в телефонния диалог на Тръмп с украинския президент на 25 юли, който е в основата на започнатото от демократите от Камарата на представителите следствие за импийчмънт. Помпейо е първият представител на кабинета в Съединени американски щати, за който е известно, че е чул Тръмп да упражнява напън върху украинския водач да проверява сина на някогашния вицепрезидент Джо Байдън за корупция, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Помпейо не загатна нищо по въпроса пред съпътстващите го кореспонденти в самолета на път към Европа, само че по-рано той сподели, че не има вяра който и да е чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати да е правил неуместни дейности в контактите с украинското държавно управление.

Държавният секретар е свикан да се яви пред три комисии в Камарата на представителите по отношение на документи, отнасящи се до Украйна. Няколко сегашни и някогашни чиновници на Държавния департамент също се чака да се явят пред проверяващите от камарата. Началото на тези чувания ще бъде сложено още тази седмица.
As I learn more and more each day, I am coming to the conclusion that what is taking place is not an impeachment, it is a COUP, intended to take away the Power of the....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 1, 2019

В писмо до Комисията по външна политика в Камарата на представителите държавният секретар съобщи, че демократите се пробват да сплашват и упражняват напън върху негови чиновници и че плануваното чуване на петима висши чиновници на ведомството му, в това число двама дипломати - Мари (Маша) Йованович и Кърт Волкър, е недопустимо.

Днес Помпейо ще се срещне с италианския президент и министър председател, само че не се чака да приказва обществено до на следващия ден, когато ще държи тирада на конференция на религиозни организации във Ватикана, а за по-късно същия ден има планувана обща конференция с италианския външен министър. От Италия държавният секретар на Съединени американски щати отпътува за Черна гора и Северна Македония, след което ще завърши европейската си обиколка в Гърция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (11)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР