Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Иран корумпирана диктатура, ограбваща

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Иран корумпирана диктатура, ограбваща
Коментари Харесай

Тръмп разкритикува Иран в речта си на Общото събрание на ООН

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назова Иран " корумпирана тирания ", ограбваща иранския народ, с цел да заплаща за експанзия в чужбина. Той съобщи това в речта си на Общото заседание на Организация на обединените нации и по този метод я употребява, с цел да насочи твърдо обръщение към Техеран, съобщи Ройтерс.

" Иранското управление сее безпорядък, гибел и опустошение ", сподели Тръмп на годишното заседание. " Те не зачитат съседите си, нито границите, нито суверенните права на страните ", добави той.

Тръмп направи съпоставяне сред връзките на Съединени американски щати с Иран и подобрилите се, по думите му, връзки със севернокорейския водач Ким Чен-ун. Той похвали държавния началник на КНДР за това, че е спрял нуклеарните опити и ракетните тествания и е върнал част от тленните остатъци на починали американски военнослужещи през Корейската война.
 
 Gulliver/Getty Images

Тръмп изиска от страните по света да се причислят към Съединени американски щати в изолирането на Иран, съобщи АП. Той добави, че е подхванал акция на " стопански напън ", с цел да лиши Иран от парите, които са му нужни, с цел да реализира " кървавия си дневен ред " на безпорядък и клане в Сирия и Йемен.-->

Той означи отдръпването на Съединени американски щати тази година от съглашението за иранската нуклеарна стратегия сред Техеран и международните сили и връщането на американските стопански наказания.
 
 Gulliver/Getty Images

Тръмп съобщи, че на режим, който скандира " гибел за Америка " и заплашва Израел с заличаване, не би трябвало да се разрешава да се снабдява със средства за изстрелване на нуклеарна бойна глава.

Пред кореспонденти преди речта на Общото заседание Тръмп сподели, че няма да се срещне с иранците, до момента в който не трансформират метода си, добавя Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР