Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна вчерашната среща в Белия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна вчерашната среща в Белия
Коментари Харесай

Пари няма, Тръмп сам ще строи стената по границата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп напусна вчерашната среща в Белия дом с водачите на демократите в Конгреса по въпроса за неговото искане за финансиране на градежа на стена по границата с Мексико, след което написа в Туитър, че диалозите с тях са "пълна загуба на време ", предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Това бе следващата среща на президента с Чък Шумър и Нанси Пелоси - водачи на демократите надлежно в Сената и в Камарата на представителите. Тя бе свикана на 19-ия ден от затварянето на редица федерални организации заради липса на финансиране. Тръмп обвързва отварянето на федералните служби с настояването си Конгресът да му отпусне над 5 милиарда $ за градежа на стената.

След като срещата се провали, Шумър сподели, че Тръмп запитал Нанси Пелоси ще се съгласи ли да бъдат отпуснати пари за стената. Когато тя отвърнала "Не ", президентът станал и споделил: "Тогава няма защо да беседваме ", след което просто излязъл от стаята.

Шумър назова това следващ "пристъп на гняв ", присъщ за Тръмп, тъй като просто не станало на неговото.

По-рано през днешния ден президентът сподели, че може самичък да позволи въпроса и да построи стената, като разгласи изключително състояние в страната, в случай че Конгресът не му отпусне желаните пари за задачата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР