Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи завой по отношение на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи завой по отношение на
Коментари Харесай

Обрат в политиката на Тръмп: Край на разделянето на мигранти в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп направи завой във връзка с политиката си по отношение на мигрантите. Той подписа декрет за преустановяване на практиката за делене на деца мигранти от родителите им при нелегално влизане в страната.


Зрелищен поврат поставя завършек на една процедура, коствала многочислени рецензии на администрацията на президента на Съединени американски щати. С декрет Доналд Тръмп приключи разделянето на мигрантски фамилии с думите, че в този момент ще има доста щастливи хора.

В същото време американският държавен глава акцентира, че хубавичко защита на южната граница на Съединени американски щати с Мексико остава приоритет за него.


Указът ще даде на фамилии незаконни имигранти с деца преимущество при разглеждане на техните случаи. Нормативният акт обаче няма да постави завършек на така наречен политика на нулева приемливост на администрацията на Тръмп към незаконната имиграция.
Дарлин Супървил, публицист от Асошиейтед прес: Остава неразбираемо по какъв начин ще се приложи всичко това. Вероятно ще минат седмици, тъй като сега има арестувани повече от 2300 деца. Въпросът е какво ще се случи с тях, по кое време ще бъдат още веднъж при фамилиите си.
Указът на Тръмп идва след напън през последните дни и фрагменти, показващи страдащи деца по границата. Към сензитивната тематика се включи даже първата дама - Мелания Тръмп, която съобщи, че ненавижда да вижда по какъв начин деца са отделяни от техните фамилии.
 Тръмп подписа декрет за преустановяване на разделянето на мигрантски фамилии Тръмп подписа декрет за преустановяване на разделянето на мигрантски фамилии
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през днешния ден днес декрет за преустановяване на практиката за делене на деца мигранти от родителите им при нелегално влиз...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР