Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна още по-остро американския вестник

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна още по-остро американския вестник
Коментари Харесай

Тръмп настоя за съд срещу Ню Йорк таймс за измяна заради материала за Русия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп атакува още по-остро американския вестник " Ню Йорк таймс " по отношение на оповестената от тях история за хакерските атаки на Съединени американски щати против съветската електроснабдителна инфраструктура.

Тръмп написа в профила си в " Туитър " следното: " Историята на Ню Йорк таймс за ескалиращите офанзиви на Съединени американски щати против електропреносната мрежа на Русия е подправена вест, и пропадащият Ню Йорк таймс го знае. Те би трябвало неотложно да разкрият източниците си, които, в случай че въобще съществуват, в което се колебая, са измислени. Ню Йорк таймс би трябвало да бъдат държани изцяло виновни! "

Руските новинарски организации цитираха неназован източник от службите за сигурност, който съобщи през вчерашния ден, че Русия е осуетила опитите на Съединени американски щати да извършат хакерски атаки върху системите за надзор на съветската електроснабдителна инфраструктура.

Разкритието беше направено пред съветските организации дни откакто " Ню Йорк таймс " цитира неназовани държавни източници, които са споделили, че Съединени американски щати са внедрили евентуално подривен програмен продукт в електропреносната мрежа на Русия като част от по-агресивното потребление на своите принадлежности за хакерски атаки.

В неделя Тръмп упрекна изданието в " същински акт на изменничество ", откакто вестникът разгласява материал за хакерски атаки на Съединени американски щати против електропреносната мрежа на Русия, информация, която Тръмп също отхвърли.

Тръмп неведнъж е нападал " Ню Йорк таймс ", откогато се кандидатира за президент през 2015 година и даже стигна толкоз надалеч през април 2019 година, като сподели, че " те ще би трябвало да коленичат и да молят за амнистия - те в действителност са зложелател на народа! ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР