Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна Китай, а неговия руски

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нападна Китай, а неговия руски
Коментари Харесай

Тръмп нападна Китай, а Путин поиска забрана на оръжията в Космоса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп атакува Китай, а неговия съветски сътрудник Владимир Путин се разгласи за налична ваксина против Ковид 19 и за възбрана на оръжието в Космоса. Двамата направиха това във видеопосланията си 75-ото Общо заседание на Организация на обединените нации, което се организира онлайн за първи път в историята си поради пандемията от ковид.

Фокусът в речта на Тръмп беше върху Китай, с рецензии към Комунистическата партия в страната за несправяне с пандемията от COVID-19, намесата в непознати избори, шпионаж в Съединени американски щати и отрицателно въздействие върху света, предава БГНЕС.  " В първите дни на разпространяването на вируса Китай забрани вътрешните пътувания, като в същото време позволи интернационалните полети от Китай, с цел да заразят света ", сподели Тръмп.

„ Китайското държавно управление и Световната здравна организация, в действителност следена от Китай, са популяризирали погрешни изказвания, че няма доказателства за предаване на вируса от човек на човек. Китай би трябвало да поеме отговорност за дейностите си ”, съобщи американският президент.

„ Седемдесет и пет години след края на Втората международна война и основаването на Организация на обединените нации, ние още веднъж сме въвлечени в световна война. Водим яростна борба против незабележим зложелател - китайският вирус, лишил безчет животи в 188 страни “, сподели Тръмп.

Той добави, че Съединени американски щати са почнали най-агресивната готовност на ресурсите си от Втората международна война насам. " Ще разпространим имунизацията, ще победим вируса, ще сложим завършек на пандемията и ще влезем в нова епоха на невиждан прогрес, съдействие и мир ", сподели той.

В речта си Тръмп засегна и значимите договаряния, осъществени с посредничеството на Съединени американски щати: сред Израел, ОАЕ и Бахрейн, икономическото съглашение сред Сърбия и Косово и натиска на Съединени американски щати върху членовете на НАТО да изпълнят бюджетите си за защита. „ Знаем, че американският напредък е основата на свободата и сигурността по целия свят. През тези три къси години изградихме най-силната стопанска система в историята “, сподели той. Тръмп съобщи, че Съединени американски щати са похарчили 2,5 трилиона $ за въоръжените си сили през последните четири години... " Внесохме нова сила в НАТО. "

Американският президент беше безапелационен, че с цел да бъде Организация на обединените нации ефикасна организация, тя би трябвало да се концентрира върху действителните проблеми в света. Те включват битката с тероризма, нарушаванията на правата на дамите, трудовата употреба, трафика на опиати, трафика на хора, както и религиозно стимулираните санкции и политиките на етническо пречистване на малцинствата.

В края на речта си той благослови Америка и страните и Организация на обединените нации. В синхрон с неговата концепция " Америка на първо място " Доналд Тръмп съобщи, че " единствено като се грижите за личните си жители, ще положите действителна основа за съдействие ”.

Руският президент Владимир Путин пък сложи акцент върху обезпечаване на всеобщ достъп до имунизации против ковид, възбрана на оръжия в космоса и освобождение на световната търговия от противозаконни наказания , споделя още БГНЕС.  Видеопосланието на съветския държавен глава продължи към 19 минути. 

Путин прикани за унищожаване на противозаконните наказания в световната търговия, с цел да се възвърне стопанската система след пандемията. Той предвижда, че това ще отнеме доста време и ще изисква потреблението на ексцентрични решения за възобновяване на световната стопанска система.

Путин предложи на чиновниците на Организация на обединените нации безвъзмездни доставки на съветската коронавирусна ваксина. Говорейки за съдействие в региона на опазването на здравето, съветският президент уточни също нуждата от подсилване на капацитета на СЗО и прикани за оптимално унищожаване на бариерите пред партньорствата сред страните в региона на медицината.

Той заявява готовността на Русия да си сътрудничи с други страни и интернационалните структури, в това число във връзка с доставките на съветски ваксини в чужбина.

Путин предложи да се подписа правно обвързващо съглашение с присъединяване на всички водещи галактически сили, което да забрани разполагането на оръжия в космоса, както и потреблението на мощ или закани против галактическите обекти. Той смята, че удължаването на Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ) е приоритет за Русия и Съединени американски щати. Договорът изтича през февруари 2021 година, напомни президентът.

Той даде обещание, че Русия ще постави всички старания за поощряване на спокойно, политико-дипломатическо споразумяване на районните рецесии и спорове за обезпечаване на стратегическа непоклатимост. Путин означи, че въпросите на киберсигурността заслужават изключително съществено внимание, защото цифровите технологии, като стандартните оръжия, могат да попаднат в ръцете на радикали и екстремисти.

Путин акцентира, че Хартата на Организация на обединените нации остава главният източник на интернационалното право. Според президента на Руската федерация организацията „ извършва почтено главната си задача - да пази света, да предизвиква устойчивото развиване на народите и континентите и да оказва помощ за превъзмогване на локални рецесии “.

Путин също по този начин изрази убеденост в нуждата да се резервира правото на несъгласие на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР