Президентът на САЩ Доналд Тръмп намекна, че може да използва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп намекна, че може да използва
Коментари Харесай

Тръмп: Мога да ползвам закон за извънредните икономически правомощия срещу Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп загатна, че може да употребява закон за изключителните стопански пълномощия против Китай, откакто разпореди на американските компании да стартират да напущат страна на фона на задълбочаващата се комерсиална война, съобщи ДПА.

"Нека всички Репортери на Фалшиви вести, които нямат визия по какъв начин тъкмо е обвързван законът с Президентските пълномощия, Китай и така нататък да погледнат Закона за изключителни стопански пълномощия от 1977 година Точка! ", написа през днешния ден в Туитър Тръмп на път за срещата на върха на Г-7 във Франция.

For all of the Fake News Reporters that don’t have a clue as to what the law is relative to Presidential powers, China, etc., try looking at the Emergency Economic Powers Act of 1977. Case closed!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 24. elokuuta 2019
Президентът преди е употребявал този акт против Мексико да вземем за пример.

Тръмп би могъл да постъпи с Китай значително както с Иран и да разпореди наказания, които биха присъединили оповестяването на национална изключителна обстановка съгласно Закон за интернационалните изключителни стопански пълномощия от 1977 година Щом бъде оповестено изключителното състояние, законът дава на Тръмп необятни пълномощия да блокира действия на обособени компании и даже цели стопански браншове, споделиха някогашни федерални чиновници и правни специалисти, представени от Ройтерс.

Тръмп очевидно има поради въпросите, които се появиха през вчерашния ден, когато издаде заповед, отново посредством Туитър, американските компании да търсят опция на базите си в Китай, макар че компаниите предизвестиха, че скоростта, с която могат да се изнесат от Китай е лимитирана.

Тръмп разгласи още, че ще увеличи митата на вносни китайски артикули за към 550 милиарда $ с още 5 %. Стоките на стойност 250 милиарда $, които в този момент се обмитяват с 25 %, ще се обмитяват с 30 % през октомври. От първи септември китайски импорт за 300 милиарда $ щеше да се обмитява с 10 %, а в този момент ще се обмитява с 15 %, въпреки че някои артикули са изключени до края на декември, с цел да се защитят американските консуматори при празничното извършване на покупки в края на годината.

Американският президент има обилни, въпреки и не неограничени, пълномощия да афишира изключително състояние и да свива притока на капитали, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР